SPITFIRE...η ιστορία συνεχίζεται

Αν θα έπρεπε να αναφέρουμε ένα και μόνο όνομα από τον ευρύτερο χώρο του παραδοσιακού hard rock και heavy metal που έχει αντέξει στο πέρασμα του χρόνου και συνεχίζει να κερδίζει διαρκώς νέους οπαδούς, αυτό θα ήταν σίγουρα το όνομα των SPITFIRE. Όταν ο κιθαρίστας της μπάντας, Ηλίας Λογγινίδης, ξεκινούσε αυτό το συγκρότημα πριν από 25 περίπου χρόνια σίγουρα δεν περίμενε ότι θα υπήρχε ακόμη κόσμος ύστερα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που θα ζητούσε επίμονα να δει ζωντανά τους SPITFIRE επί σκηνής.


Όταν όμως έχεις κυκλοφορήσει το σημαντικότερο album στην ιστορία της ελληνικής heavy metal δισκογραφίας ("First Attack", 1987), τότε δεν είναι καθόλου παράξενο που ακόμη το ενδιαφέρον είναι έντονο και μάλιστα πιο ζωηρό από ποτέ.



Ύστερα από πολλά σκαμπανεβάσματα και με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση, οι SPITFIRE επέστρεψαν δισκογραφικά το 2009 με το εντυπωσιακό "Die Fighting" που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και θετικά σχόλια από όλο τον εγχώριο και διεθνή Τύπο. Στο μεσοδιάστημα, οι SPITFIRE έπαιξαν σαν special guests στη συναυλία των θρυλικών SCORPIONS στο γήπεδο Καραϊσκάκη (και αφού πρώτα τους είχε επιλέξει ο τραγουδιστής των Γερμανών, Klaus Meine), στο γήπεδο Αλκαζάρ της Λάρισας και πριν από λίγες μέρες γέμισαν το An Club στην Αθήνα παίζοντας μπροστά σε περισσότερους από 500 οπαδούς τους.

Πλήρως ανανεωμένοι και περισσότερο «διψασμένοι» από ποτέ, οι SPITFIRE ξεκινούν μία mini περιοδεία στην Ελλάδα και ο πρώτος σταθμός είναι η πόλη των Ιωαννίνων και το Legacy Club όπου θα εμφανιστούν στις 27 Φεβρουαρίου. Εκεί θα ακουστούν κομμάτια από το "Die Fighting" και φυσικά όλες οι μεγάλες επιτυχίες από το ανυπέρβλητο "First Attack".




SPITFIRE...η ιστορία συνεχίζεται

Line-Up
Ηλίας Λογγινίδης, Κιθάρα
Hannibal, Φωνητικά
Πάνος Χατζηιωαννίδης, Κιθάρα
Νίκος Μιχαλακάκος, Μπάσο
Κωστής Τσουμπρής, Πλήκτρα
Μάνος Μάτσος, Τύμπανα

 

TABLATURES ALPHABETICAL

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z